keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Ananashuivi ja VINKKI käsitöiden pingotusalustaksi

Pitkästäaikaa jotain valmista! Aloitin tämän ananashuivin jo loppukesällä, jolloin tätä näkyi olevan useiden virkkaajien koukuilla ja itsekin ihastuin malliin. Virkkasin tätä aluksi kovalla innostuksella, kunnes huomasin virheen useita kerroksia alempana. Minun on vain aina yksinkertaisesti pakko purkaa työ ja korjata virhe vaikka virhe olisi kuinka pieni, eikä sitä välttämättä muut huomaisi ollenkaan. Mutta itse tiedän virheen olevan ja näen valmiissa työssä vain sen, ellen korjaa sitä. No tässä työssä kerroksia oli purettavana niin paljon, että siinä purkaessa pääsi hieman hermot kiristymään ja työ jäi purkamisen jälkeen kovin pieneksi. Jätin huivinraakileen korin pohjalle odottelemaan myöhempää innostusta. Sitten tuli koulukiireet ja kaikki käsityöt jäivät hetkeksi. Nyt, kun on taas aikaa käsitöille, innostuin tekemään tämän huivin loppuun.

Ohje löytyy Kotivinkin verkkosivulta. Langaksi valitsin ihanan Hjertegarnin Merino Cotton -langan, jossa on 50% puuvillaa ja 50% merinovillaa. Huivista tuli niin ihanan pehmeä ja lämmin. Lankaa kului yhteensä 317g (hapsut laskettuna mukaan) 4,5mm virkkuukoukulla. Ohjeeseen nähden minulla oli hieman ohuempi lanka ja pienempi koukku, joten tein ohjeesta poiketen vielä yhden ananaskerroksen enemmän ja hapsuista tein lyhyemmät.


Aiemmin olen pingottanut huivit petauspatjaan, mutta epäkäytännöllisyyden takia (koska sängyssä täytyisi nukkuakin :D) aloin etsiä jotain tarkoitukseen paremmin sopivaa systeemiä. Blogeissa olen nähnyt pingotusalustoina lasten ruutuhyppymattoja, jotka kootaan paloista. Sellaista meninkin Biltemasta hakemaan, mutta matkalla lastenosastolle huomasin Biltemassa tummanharmaan treenimaton, joka koostui vastaavasta materiaalista koottavista paloista. Hintaakin vain vaivaiset 13,99e (4kpl 61x61cm palaa). Niinpä yllättyneenä ja varsin tyytyväisenä nappasin niitä heti kaksi pakkausta mukaani. Vertasin näitä vielä matkalla kassalle ruutuhyppymattoon ja nämä palat ovat siis isompia ja vähän paksumpia, eikä mitään turhia irtoavia paloja, kuten ruutuhyppymatossa, jonka paloissa on irrotettavat numerot. Kotona totesin, että nämähän ovat aivan täydelliset pingotusalustat, kun kiinnitin ananashuivia nuppineuloilla kiinni alustaan!


10 kommenttia:

 1. Ihana huivi ja kiitos ihanasta ideasta. Voittaa ehdottomasti nuo minun isot pahvikiekkoni tuolla olohuoneen lattialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo palathan on käsittääkseni täysin samaa materiaalia, kuin mitä myydään KALLIITA pingotusalusta nimisiä paloja käsityötarvikeliikkeissä.. ;)

   Poista
 2. Tosi ihana huivi. (: Itse en ole montaa huivia tehnyt, enkä ole nyt ihan heti tekemässä, mutta laitetaan pingotuspalavinkki korvan taakse. Jos joskus on vaikka tilaa säilöäkin tuommoisia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nuo palat ei onneksi vie kovinkaan paljoa tilaa.

   Poista
 3. Ihana huivi. Mukavaa keskiviikkoiltaa.

  VastaaPoista
 4. Mua hävettää, että niin paljon, kun olen kässää tehnyt, niin vasta äskettäin olen törmännyt tähän pingotukseen. Toki olen kosteana pingoittanut neulottuja ja virkattuja kappaleita ja neulannut ne froteepyyhkeeseen, muttei taida olla sama asia:) Nyt Biltemaan sitten:)Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 5. Sain näitä samoja paloja tänään pingotusalustoiksi. Valkobeigepinkki Chrysaetos-huivi pääsee ensimmäisenä testiin, mutta kävi mielessä että mahtaako tuo musta (tai harmaa?) alusta päästää väriä? 🤔 ootko moista havainnut? Komea tuo sun huivi 🤩

  VastaaPoista

Jätäthän viestiä vierailustasi :)