sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kylmeneviin syyspäiviin -Simpukkahuivi


Tämä huivi oli todella mukava ja ennenkaikkea helppo virkata ja valmistui aika nopeasti. Tämä lähti äidilleni syntymäpäivälahjaksi, mutta aion tehdä itselleni samanlaisen samasta langasta. Ohje tähän löytyy Raverlysta saksaksi.
Ensin tehdään 10 ketjusilmukkaa, jotka suljetaan renkaaksi.
1.kerros: Ketjusilmukkarenkaaseen tehdään 20 pylvästä.
2.kerros: Yksi pylväs jokaiseen edellisen kerroksen pylvääseen.
3.kerros: Yksi pylväs jokaiseen edellisen kerroksen pylvääseen ja kaikkien pylväiden väliin yksi ketjusilmukka.
4.kerros: 13 ketjusilmukkaa, kiinnitetään piilosilmukalla toiseen pylväsväliin, 5 ketjusilmukkaa, jätetään yksi pylväsväli väliin ja kiinnitetään piilosilmukalla. Jatketaan kuvan mukaisesti ja lopuksi 10 ketjusilmukkaa ja pylväs edellisen kerroksen viimeiseen pylvääseen.

Kuviota seuraamalla jatketaan niin pitkälle, että huivi on tarpeeksi iso. Sama kuvio toistuu kokoajan ja sen oppii nopeasti ulkoa. Kaikkiin pylväsryhmiin tulee aina 10 pylvästä. Arkimamman blogista löytyy tämä suomenkielinen ohje, jonka avulla tein huivin.

Lopuksi venytin huivin nuppineuloilla petariin päiväksi ja se suoristui oikein mukavasti.
Tein 4:n koukulla tästä langasta ja ainakin omalle käsialalleni se oli sopiva. Langassa oli jonkinverran paksuusvaihtelua, mutta se ei haitannut. Sensijaan pajetit langassa ehkä hivenen haittasivat virkattavuutta. Onneksi en joutunut juurikaan purkailemaan, koska sen huomasin, että paljetit jäivät helposti silmukoihin kiinni, kun yritti purkaa. Mutta muuten kaikinpuolin ihana lanka!

Mitäpä kylmä syyspäivä olisi ilman omenapiirakkaa.
Ohje omenapiirakkaan löytyy Liian hyvää -blogista. Korvasin vain pohjan kerman piimällä ja hyvää tuli! Keitin myös vaniljakastikkeen piirakan kaveriksi. Ei ollut vaniljatankoa, mutta korvasin sen ja sokerin vaniljasokerilla, jota saikin laittaa aika reilusti, että vanilja maistui kunnolla.

4 kommenttia:

Jätäthän viestiä vierailustasi :)