perjantai 10. helmikuuta 2017

Vauvalahja
Viktoriaaninen ristikkoruutu on ollut jo pitkään mielessä ja nyt tuli oikein sopiva kohde tälle ruudulle. Ruudun ohje löytyy Koukuttamon sivuilta. Lähipiiriin on tulossa perheenlisäystä, eikä tarvinnut kauaa miettiä lahjaa. Mitäpä muutakaan sitä voisi antaa, kuin jotain virkattua ;D Halusin tehdä peiton 100% merinovillasta ja langaksi valitsin Dropsin Baby Merinon. Tämä peitto valmistuikin ennähtysvauhdilla. Tekemiseen ei kulunut, kuin kuukauden päivät, koska tälläkertaa minulla ei ollut mitän sivutöitä, vaan keskityin vain tähän. Reunat on viimeistelty nirkkoreunuksella. Lankaa kului tähän peittoon yhteensä 493g ja peiton mitoiksi tuli noin 88x104cm. Paloja on lyhyemmällä sivulla 6 ja pidemmällä sivulla 7.

Lisäksi tein pupu -unirievun, jonka ohje löytyy Janitan kätösistä -blogista. Pupun pää on tosin oma sovellukseni ohjeesta, mutta muuten tehty ohjeen mukaan. Lankana tässä on ikisuosikkini pehmeä Hjertegarnin Blend Bamboo, joka kestää niin kuolat kuin puklut, koska sen voi surutta pestä koneessa 60 asteessa. Lisäsin vielä kumpaankin työhön omat "Virkatus ❤ NukkuPöllö" -merkkini, jotka tekevät töistä mukavasti viimeistellyn näköiset.

14 kommenttia:

 1. Onpas tosi ihana lahja! Ja peiton ruutu on todella kiva, täytyykin laittaa muistiin tulevia töitä ajatellen. Olipas mukavaa eksyä blogiisi ja inspiroitua :)

  VastaaPoista
 2. Erittäin Kaunis peitto ja uniriepu!�� -Maija

  VastaaPoista
 3. Valtavan kaunis peitto! <3 Ja söpö pupu. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa todella ihastuttava peitto ja pupu. Ihana lahja.
  Tuo viktoriaaninen ruutu on kyllä upean näköinen. Itse en ole vielä yhtäkään kokonaista palapeittoa tehnyt, mutta kovasti tekisi mieli sellainen tehdä. Tämä ruutumalli täytyykin ottaa kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minusta myös tuo ruutumalli on kaunis.

   Poista
 5. Tuliko peiton pinnasta millainen? Lankana kestääkö hyvin kulutusta, ettei nukkaannnu samantien? Onko hyvä myös kesäisin pitää esillä? Ihana peitto ja tällainen olisi suunnitteilla itsellänikin! Lankaa vain arvon muutamien vaihtoehtojen välillä: joko bambu/puuvilla tai sitten merinovillalanka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitosta tuli ihanan pehmeä ja merinovilla ei kutia ollenkaan :) Nyt en ihan tarkasti osaa vastata kysymykseesi nukkaantumisesta, koska peitto tosiaan meni lahjaksi, mutta luulisin, ettei nukkaannu erityisemmin. Minä ehdottaisin kyllä merinovillaa peittoon mielummin, kuin babbu/puuvillaa. Merinovilla on lämmin, mutta ei hiosta kesälläkään. Bambu/puuvilla taas ei ole lämmin.

   Poista
 6. Miten sinä teet tuon nirkkoreunuksen? Näyttää paljon siistimmältä ja sirommalta kuin aiemmin näkemäni nirkot. 😊

  VastaaPoista

Jätäthän viestiä vierailustasi :)