perjantai 18. syyskuuta 2015

Virkattua leikkiruokaa

Koko virkkausharrastukseni alkoi oikeastaan puolivahingossa -ja sitten se veikin täysin mukanaan. Etsin lapselleni leikkikeittiöön leikkiruokaa, mutta mikään, mitä kaupasta löytyi, ei oikein miellyttänyt silmääni. Tässä vaiheessa en edes tiennyt, että sellaisia kukaan olisi virkannut. Googlettelun tuloksena törmäsin virkattuihin leikkiruokiin ja ensimmäinen ajatus toki oli, että onpas ihania, mutta en varmaan ikinä osaisi tehdä itse. Olinhan pitänyt virkkuukoukkua kädessäni viimeksi koulun käsityötunneilla noin 10 vuotta sitten.

Tykästyin niihin kuitenkin niin kovasti, että en voinut olla kokeilematta. Olin täysin tietämätön siitä mihin tämä "vain kokeileminen" tulisi johtamaan. Pysyi se koukku kädessä ja sain jotain aikaiseksikin. Ensimmäiset kokeilut lensivät kaaressa roskakoriin, mutta en luovuttanut. Aluksi seurasin tiukasti ohjeita, mutta aika pian oma mielikuvitus sai myös tuulta alleen ja osan olen virkannut ihan vain omasta päästäni.


 


Hampurilainen, hotdog, pizza, pekoni ja kanamunat, hedelmät, porkkanamuffinssit ja jäätelö ovat Garnstudion sivuilta. Siellä on paljon muitakin hyviä ilmaisia ohjeita.

Donitsin ohje on Fannyn talossa -blogista, dominokeksit Prinsessajuttu -blogista, kantarellit Kättein jäljet -blogista, sipulipussi löytyy Bambula -blogista.

Kukkakaali, maissi, ja tomaatti löytyvät Novitalta. Muut olen soveltanut senhetkisillä taidoillani, enkä tietenkään tullut laittaneeksi mitään ylös, mikä harmittaa näin jälkikäteen. Lankoina käytin Drops Paris, Novita Miami ja Shachenmayr Catania.

Näiden virkkaamisesta tulee kohta vuosi. Olen saanut vuoden aikana paljon muutakin aikaiseksi ja niistä lisää myöhemmin.


6 kommenttia:

 1. Aivan upea leikkiruokasetti! :) Sain monta hyvää ideaa. Samalla toivottelen onnea tuoreelle blogille! Lukijaksi klikkailin ilmanmuuta :)

  VastaaPoista
 2. Huisin hienoja virkattuja ruokia! Onnea uudelle blogillesi, jään innolla odottelemaan muitakin virkkailujasi! :)

  VastaaPoista
 3. löysinpäs aivan ihanan blogin :) Jään lukijaksesi ja seuraamaan tekeleitäsi :) Mukavaa loppuviikkoa ja aurinkoa päiviisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle! Kiitos ihanasta kommentistasi ja tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 4. Moi! Ei sulla olis mitään ohjetta tai vinkkiä noiden karjalanpiirakoiden virkkaamiseen! :)

  VastaaPoista

Jätäthän viestiä vierailustasi :)