torstai 28. huhtikuuta 2016

Tabletit terassille




Nämä tabletit ja lasinaluset on virkattu muovinarusta, joka kulkee nimellä muurausnaru. Halusin kokeilla tehdä siitä terassin pöydälle tabletit. Sopivasti valmistuivat vapuksi, kun on tarkoitus avata grillauskausi. Nyt ei kolahtele lautaset ja kupit pöydän lasikanteen.




Tuosta narusta tuli mielestäni oikein kivat tabletit ulos, mutta sisälle ruokapöytään teen kyllä mieluiten ihan puuvillalangasta. Tämä naru oli ehkä vähän nihkeää ja työlästä virkattavaa, enkä aio tästä enempää virkata. Olen tyytyväinen, että kuitenkin kokeilin, koska suhtauduin aluksi aika varauksella tähän materiaaliin ja seurasin jonkinaikaa sivusta facebook -ryhmässä tätä villitystä, ennekuin suuntasin itse ostoksille. Näihin tabletteihin ja lasinalusiin meni yhteensä vähän yli 5 rullaa muurausnarua. Yksi rulla ei aivan riittänyt yhteen tablettiin ja seuraavan rullan aloitin sulattamalla kynttilän liekillä narut toisiinsa.




Tuovathan nämä kivasti väriä terassille ja sopivat mustan kaluston kanssa hyvin yhteen.




Ohje näihin tabletteihin löytyy Prinsessajuttu -blogista. Käytin tälle narulle 3mm koukkua.

tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kevät ja kärpäset




Kärpäset ovat heränneet talviuniltaan. Nämä pikkuiset otukset ovat päässeet poikani huomion keskipisteeksi. Talvella hän huomasi ikkunan välissä olleen kuolleen kärpäsen ja siitä asti on odotettu, että kärpäset heräisivät talviuniltaan ja keskusteltu tämän vajaa 3-vuotiaan kanssa monet syvälliset keskustelut aiheesta. Ja koska hänkin on huomannut, että äidillä on "paha tapa" virkata kaikkea mahdollista, keksi poika ehdottaa, että pitäisi virkata hänelle oma kärpänen. Ei muuta kuin tuumasta toimeen :D




 Tälläinen otus täällä nyt lentelee yhden onnellisen kaksilahkeisen kanssa..







Lanka Catania ja koukku 2,5mm