lauantai 31. lokakuuta 2015

Asteri-matto

Ihan pieni voittaja -fiilis, se on vihdoin valmis! :)




Tämä on ensimmäinen virkkaamani matto, Asteri-matto Lankavan ohjeella. Käytin puhtaanvalkoista EKO ontelokudetta ja 8mm koukkua. Kudetta ostin 4kg ja kyllä viimeisellä kierroksella sai jännittää riittääkö kude. Riitti se, mutta ei kyllä paljoa jäänytkään. Maton kooksi tuli 130cm.




Toiseksiviimeisellä kierroksella ohje tuotti hankaluuksia ja epäilisin ohjeessa olevan virhe. Jos joku muukin tuskailee tuon 24krs:n kanssa, niin minä tein sen näin:

4kjs + 1kp (kaksoispylväs) + 2kjs +  2kp samaan silmukkaan, jätä 3p väliin ja aloita mallikerta:
*2kp + 2kjs + 2kp, jätä 3p väliin* toista *_* yhteensä 17 kertaa
*2kp + 2kjs + 2kp, jätä 2p väliin* toista *_* yhteensä 2 kertaa
*2kp + 2kjs + 2kp, jätä 3p väliin* toista *_* yhteensä 17 kertaa
*2kp + 2kjs + 2kp, jätä 2p väliin* toista *_* yhteensä 2 kertaa
*2kp + 2kjs + 2kp, jätä 3p väliin* toista *_* yhteensä 25 kertaa
1ps 4. ketjusilmukkaan

Näin tehtynä seuraava/viimeinen kerros onnistui taas ihan ohjeen mukaan.

Tämä on kyllä ihanan pitsinen matto ja se sai paikan makuuhuoneestamme. Kunhan toivun tämän maton tekemisestä, haluaisin olohuoneeseen suurennetun version ehkä tumman harmaana. Mutta nyt ei ihan heti huvita maton teko, sen verran raskasta kuitenkin veivata tuota kudetta.


torstai 29. lokakuuta 2015

Tiskiliinoja ja torkkupeittoa

Olen tykästynyt virkattuihin tiskirätteihin tai ehkä nykyaikaisemmin sanottuna siivousliinoihin tai tiskiliinoihin. Olen kokeillut muutamaa mallia ja nämä ovat valikoituneet omaksi suosikeiksini. Omasta mielestäni mallissa ei saa olla paksuja tiiviitä kohtia, koska se hidastaa kuivumista ja on epämiellyttävän tuntuinen käytössä (esim monen pylvään ryhmät..) Aluksi näiden imukyky ei ollut päätä huumaava, mutta muutaman pesun jälkeen ovat kyllä parantuneet paljon! Ohjeet ovat ihanista blogeista; ylemmän kuva ohje KukkuPöö -blogista ja alempi  Prinsessjuttu -blogista.




Tästä vähän näkee minkä verran nämä kutistuvat pesussa. Musta on ihan uusi ja vaaleanpunaista on pesty jo muutama kerta. Lankana käytän Blend Bamboo:ta ja koukku 3,5mm. Vaihdan tiskiliinan uuteen 1-2 kertaa viikossa ja pesen 60 asteessa. Ei ole kyllä tehnyt enää mieli ostaa kaupasta rumia wettexejä ;)

Torkkupeittoprojektillekin kuuluu tällaista:




12 palaa on valmiina 80:stä ja edelleen pohdin teenkö näiden kaveriksi ihan yksivärisenä samoja Paju-neliöitä vai teenkö joitain pitsisempiä paloja.. Peittoon tulee jokatapauksessa:

20 palaa mustia Paju-neliöitä
20 palaa pinkkejä Paju-neliöitä
20 palaa yksivärisiä valkoisia (malli ei tiedossa)
20 palaa yksivärisiä harmaita (malli ei tiedossa)

Alunperin oli tarkoitus yhdistää valkoisella, mutta ehkä pinkki voisi ollakin parempi..?

maanantai 12. lokakuuta 2015

Torkkupeittoprojekti etenee

Tein aiemmin torkkupeittosuunnitelmaa, joka löytyy täältä, mutta aikansa sitä katseltuani, jokin siinä häiritsi. Päätin jättää lilan kokonaan pois ja korvata nekin pinkillä ja omaan silmääni on kyllä nyt paremman näköinen.




Satuin vilkaisemaan Lankamaailman sivuja ja siellähän olikin iloinen yllätys: Blend Bamboo ja Bommix Bamboo tarjouksessa vain tämän viikon 2e kerä! Onneksi oli kunnollinen suunnitelma valmiina, tarvitsi vain langat tilata.

Virkkasin siis mallitilkut, jotka purin osiin värien mukaan ja punnitsin keittiövaa'alla jokaisen värin menekin ja yhteenlaskemalla sain suurpiirteisen kulutuksen kullekin värille ja lisäsin siihen vähän ylimääräistä varmuuden vuoksi. Yhdistämiseen ja reunoihin otin muutaman kerän lisäksi. Yhteensä tilasin tähän 47 kerää (50g) Bommix Bamboota ja peiton kooksi tulee noin 135x165cm.

Nyt odottelen malttamattomana lankoja saapuvaksi, että ikuisuusprojekti voi alkaa ;)

perjantai 9. lokakuuta 2015

k-18 tölkinsuoja




Tölkinsuoja miesten makuun :D

Suoja:
Tee ensin löysä aloitussilmukka
1.kerros: 6ks, sulje renkaaksi ja kiristä silmukkaa
2.kerros: 2 ks jokaiseen silmukkaan, 12ks
3.kerros 1ks, 2ks samaan silmukkaan, toista, 18ks
4.kerros: 2ks, 2ks samaan silmukkaan, toista, 24ks
5.kerros: 3ks, 2ks samaan silmukkaan, toista, 30ks
6.-26. kerros: 30ks

Rinnat:
Tee ensin löysä aloitussilmukka
1.kerros: 6ks, sulje renkaaksi ja kiristä silmukkaa
2.kerros: 2 ks jokaiseen silmukkaan, 12ks
3.-4.kerros: 12ks

Lankana tässä on Drops Paris ja koukku 4mm.

Täällä on ollut aika hiljaista viimeaikoina siitä syystä, että koulurintamalla on ollut aika kiireista. Onneksi alkoi syysloma. Tämän suojuksen tekaisin eilen illalla ja olen aloittanut myos samanlaista simpukkahuivia itselleni, joka esiintyi täällä aiemmin. Matto on myös tekeillä. Koulukiireistä huolimatta täytyy aina vähän virkkailla, että pysyy pää kasassa :)